Strängnäs, Hampus och Christian!

I sommar spelar jag bl a på Strängnäs sommarmusik www.summermusic.se med bl a Hampus Linderholm och Christian Svarfvar. Hampus känner jag bara sedan förr men har aldrig spelat med, så det ska bli spännande. Christian och jag har ett (mörkt?) förflutet en varm sommar i början av 2000-talet i Sandviken.  Vi spelade Brahms G dur med den äran. Många kallar den sonaten för “Regnsonaten”, för oss går den nog under namnet “Bladvändarsonaten”. Ja vi kan låta det stanna vid det. Hursom, underbar violinist med stor karriär. Det är en ära att få spela med en sådan kille!

Staffan Storms pianokonsert

I sommar tar jag mig an Staffans helt rykande färska pianokonsert i 4 satser. Shattered Night heter den och är en mosaik av allt jag tycker är bra med hans musik. Nu har vi knappt lärt känna varann än, jag och konserten, men det känns som en person jag verkligen vill umgås med…

Uruppförande i Landskrona samt Malmö 25-26/9 med Musica Vitae och min gamle kammarmusikpartner Daniel Blendulf har pinnen. Han har dirigerat mig en gång förr då han var typ 13 år (överdrift ) och jag 28 kanske? Längesen var det i a f. Underbart ska det bli att träffa honom och arbeta med honom igen. En unik musiker med intelligens man sällan möter.