Piano Hero

I eftermiddag bär det av mot Växjö. I kväll går jag och Daniel igenom Storm, en del ändringar har skett sedan han fick partituret före sommaren. Gåspennans och bläckplumparnas  tid är sannerligen förbi. Tänk 2010, då mailar komponisten lätt som en plätt en PDF-fil på ca100 sidor, skrivna på dator till exekutörerna…Mozart hade älskat det. Det finns till och med ett program med syntetisk orkester och fruktansvärt bra pianist (förmodligen samma irriterande begåvade person som man också möter i schackprogram) där man kan höra hur det låter på ett ungefär. Stråket låter som små möss som tilldelats violiner, men ändå, man får en någorlunda bild av verket. Bäst är ju såklart att läsa partituret och spela själv. Men jag har faktiskt provat att spela igenom med min datoriserade kollega. Som en variant av Guitar Hero. Känner mig mycket hipp. Staffan kommer i morgon. Känns tryggt att ha med honom på repet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.